Optreden in de Cultuurboerderij in Westelbeers – met Loes Swinkels

Er zijn van die plekken waar je als singer-songwriter niet genoeg van kan krijgen. De Cultuurboerderij in Westelbeers is zo’n plek. Prachtige locatie, prachtig publiek.
Vorig jaar speelde ik er samen met ‘Op zoek naar Johan’. Dit jaar mag ik samen met collega Loes Swinkels optreden. Loes en ik spelen allebei nummers van onze nog te verschijnen albums en een paar duetten. Wordt mooi!

MV+LS

Posted in Uncategorized | Leave a comment

Singer-songwritersessie in RaboTheater De Enck

Jawel beste mensen! Op 8 december ga ik met mijn vrienden van Savannah een singer-songwritersessie doen in RaboTheater De Enck.

Tijdens dit akoestische luisterconcert speel en zing ik samen met Marcel en Wilma Smulders luisterliedjes van onder anderen John Denver, James Taylor, Paul Simon én eigen werk. Special guest Joseph van Kollenburg zal ook een aantal nummers ten gehore brengen. Het belooft een prachtige, gevarieerde middag te worden voor liefhebbers van akoestische gitaarmuziek en meerstemmige zang. Dus: komen!

Hier kun je kaartjes bestellen:

http://www.deenck.nl/33/theaterprogramma/voorstelling/826

En wat kun je ongeveer verwachten? Check hier de promo-video:

Posted in Uncategorized | Leave a comment

De Grote Prijs van Nederland

Hoi!
Dit jaar doe ik mee aan de Grote Prijs van Nederland. Gewoon. Omdat ik ‘m wil winnen! Ha! Om een plek in de finale te krijgen, moet je als deelnemer veel Facebookers zo ver krijgen dat ze op je stemmen. Dat betekent dat ik de komende tijd zal spammen en stalken.

Je kunt op me stemmen via deze link:

http://www.groteprijsvan.nl/deelnemer/marcel-verbeek/


Verder staan er deze zomer een paar leuke optredens op de rol. Onder andere met Loes Swinkels. Erg leuk om met haar het podium te delen. Goeie liedjes, hele goeie stem! Kom maar eens luisteren, zou ik zeggen!

Met de tweede plaat gaat het goed. Er staan al een aantal liedjes in de steigers, waar ik tevreden over ben.
Het is allemaal nog lang niet af, maar de richting en de sfeer krijgen vorm. En dan volgt de rest vanzelf, zeggen ze…

To be continued

Posted in Uncategorized | Leave a comment

Nieuw jaar, nieuwe studio, nieuwe plannen, nieuwe plaat

Hoi! Da’s wel heel veel ‘nieuw’ voor één kopregel…

Ik wens iedereen alle goeds voor het nieuwe jaar. Blijf gezond en blij! Afgelopen jaar heb ik veel gespeeld. Nog meer dan het jaar daarvoor. Daar ben ik heel blij mee, en trots op. Het helpt me om mijn vorm te vinden én bij het maken van nieuwe liedjes. Alhoewel, dat is er het afgelopen jaar behoorlijk bij ingeschoten. Staat bovenaan mijn lijst met voornemens voor het nieuwe jaar. Iets als: 10 kilo eraf , 10 liedjes erbij.

In 2013 kunnen Daan, de jongens en ik weer terecht in ons eigen huis, met daarin een eigen, nieuwe studio! Daar kan ik tot diep in de nacht rocken, zonder dat iemand me hoort. Die nieuwe plaat gaat er dus geheid komen. Heb al liedjes klaar, en nieuwe ideeën in de pen. Ik ga het helemaal anders aanpakken, deze keer. Op ‘Days to come’ speelde en zong ik (bijna) alles zelf. Bij de opvolger wil ik meer muziekvrienden uitnodigen om mee te zingen en te spelen.

Daarover gesproken: een van de hoogtepunten van afgelopen jaar waren de theatershows in Oirschot. We kregen zo veel leuke reacties op onze samenwerking, dat Savannah en ik overwegen om komend jaar meer akoestische singer-songwritersessies te gaan doen. We weten nog niet precies in welke vorm, maar daarover houden we je natuurlijk ab-so-luut op de hoogte.

In december deed ik het rustig aan, maar in januari gaan we meteen los. Op 7 januari speel ik in De Deut, waar ik jaren geleden achter de bar stond. Op 15 en 25 januari speel ik twee thuiswedstrijden in mijn geboortestad Eindhoven. Meer info en tijden vind je in de Agenda.

Tot snel!

 

Posted in Uncategorized | Leave a comment

Op de Luisterpaal en op cd met Anneke

Sinds vandaag sta ik op de Luisterpaal van 3voor12. Voor het eerst! Ben ik best trots op. Het is een opname met de lovely Anneke van Giersbergen. Voor Poetracks van de Wintertuin bewerkte zij een gedicht van Hugo Claus, getiteld ‘Nu nog’. We zongen het in Luxor (Arnhem) en Doornroosje (Nijmegen). Van dat laatste optreden zijn opnames gemaakt. We klinken prachtig samen, al zeg ik het zelf. Luister maar eens:

http://3voor12.vpro.nl/#!/luisterpaal/albums/Poetracks.html

Posted in Optredens | Tagged , , , , , , , , , | Leave a comment

Just one time, yeah right…

Wow, wat een weekend was dat! Donderdag, vrijdag en zaterdag stond ik met Savannah, The Kolly Brothers (mijn ooms) en Harm van Kollenburg (mijn neef) voor drie uitverkochte zalen in het Rabotheater De Enck in Oirschot. Daar viel alles op zijn plek. De chemie tussen de uitvoerenden, het geweldige geluid, het licht… Het was één groot en onvergetelijk feest. Mijn liedjes doen het heel goed met een band erachter. Fantastisch om te doen.
Het publiek was laaiend enthousiast. Dat bleek uit de reacties tijdens en na de show, staande ovaties en de cd-verkoop, ha! En het bleek uit de enorme vraag naar nog een voorstelling. Welnu, beste mensen, die komt eraan!

Just one time gaat in reprise (what’s in a name?). Op naar een vierde (en wellicht vijfde) volle zaal.

De extra voorstelling is een matinee, op zondag 14 oktober, om 1500 uur. Kaarten zijn verkrijgbaar via www.deenck.nl en 0499-572691.

Posted in Uncategorized | Leave a comment

(na)Zomerse klanken

Ben net terug van een heerlijke vakantie en zie in mijn mailbox dat er heel wat op stapel staat, de komende maanden. Hoogste tijd voor een update dus. Daar gaat-ie.

De voorbereidingen voor de theatershow ‘Just one time’ in september zijn in volle gang. De kaartverkoop gaat hard: er zijn nog maar een paar plaatsen vrij. Dus als je wilt komen, ga dan snel naar: http://www.deenck.nl/33/theaterprogramma/voorstelling/613
Daar vind je ook meer informatie over hoe de avond eruit zal zien.

Maar: er is meer. Veel meer, kan ik wel zeggen.

Zo speel ik op 21 augustus tijdens de Summer Evening van Cafe Marnix in Ede. Daar vindt een heuse battle plaats. De beste singer-songwriters mogen op 25 augustus spelen op het festival Ede Live, samen met acts als Kane en Miss Montreal!

Ook in augustus: een reprise van Picture Book tijdens het Krachtstroom Festival in Arnhem. Singer-songwriters (waaronder ik) kregen een archieffoto opgestuurd met de opdracht om daar een lied bij te maken. De liedjes en de foto’s zijn te horen en te zien op 26 augustus in theater Oostpool.

In september ben ik druk met ‘Just one time’.
In oktober speel ik tijdens het Festival der Kunsten in Bottendaal en tijdens Home sweet home in de Benedenstad (beide in Nijmegen).
In november mag ik met drie andere singer-songwriters spelen in de Muse te Malden. Meer informatie daarover volgt.

Kortom: genoeg te doen! Tot snel!

Posted in Uncategorized | Tagged , , , , , , , , , , , , | Leave a comment

Kapelsessie online

Afgelopen zondag speelde ik drie liedjes in de Nijmeegse St. Nicolaaskapel. Kijk en luister maar! Met veel dank aan de kapelsessie-crew.

Posted in Optredens | Leave a comment

Hemelse klanken

Na een heerlijk weekje weg (zo hee, daar waren we aan toe!), ga ik er weer flink tegenaan de komende tijd.

Afgelopen zondag speelde ik drie liedjes in de St. Nicolaaskapel in het Nijmeegse Valkhofpark. Die liedjes kun je vanaf aanstaande woensdag zien op www.kapelsessies.nl . Op die site staan overigens ook veel andere prachtige opnames. Wist je dat die kapel het oudste stenen gebouw van Nederland is? Ik niet. Maar het klonk er in elk geval te gek! Ik kreeg zojuist een voorproefje doorgemaild, en ik ben zo trots als een hoedje.
Komende vrijdag staan we met de theaterkaravaan van ‘Just one time’ in Rabotheater De Enck in Oirschot. Tijdens de presentatie van de nieuwe seizoensbrochure krijgen we (en dat zijn mijn vijf ooms, mijn neef en ik) drie liedjes de tijd om het publiek ervan te overtuigen om kaarten voor onze show te kopen. Gaaf!
Volgende week (17 mei) speel ik in stadsbrouwerij De Hemel, tijdens Hemelse Klanken. De avond begint om 20.30. Roel Smeets is er in elk geval ook. Zelf speel ik vanaf een uurtje of 22.30.
Op 10 juni speel ik met Savannah en Joseph van Kollenburg een akoestische sessie in De Oase in Tilburg. Vorig jaar beviel ons en het publiek zo goed, dat we het dit jaar nog eens overdoen. Maar dan wel met nieuwe nummers, natuurlijk!

En dan speel ik op 22 juni met twee andere GSSF’ers (Nina van der Leest en Roel Smeets) in Geldermalsen. Meer info over de tijd en plaats volgt nog.
Kortom: ik begeef me somewhere between hemelse klanken en eelt op de vingers. Ik hoop jullie binnenkort ergens te zien.

Dag!

Posted in Optredens, Uncategorized | Tagged , , , , , , , , , , , , , , | Leave a comment

It’s you en het James Taylor syndroom

Het leuke aan vaak optreden, is dat je je eigen liedjes elke keer opnieuw mag ontdekken. En omdat je natuurlijk NOOIT twee keer hetzelfde moet doen (want dat is niet rock ‘n roll), ontdek je ook steeds nieuwe mogelijkheden. Totdat je uiteindelijk de definitieve vorm hebt gevonden.
James Taylor doet het al ruim dertig jaar zo. Met een nauwelijks veranderende setlijst tourt hij de wereld rond. Duizenden keren zong hij You’ve got a friend en Sweet Baby James. Verveelt dat dan nooit? Nee. Niet als je het zo doet.

Zaterdagavond speelde ik ‘It’s you’, mijn liefdeslied voor Daan. Voor de vijftigste keer, denk ik. En ze was erbij. Dan gaat het altijd beter. Nu ik het terughoor, denk ik dat ik deze versie maar even vasthoud. Net iets ingetogener dan op de plaat. Iets lager en iets stiller.

Luister maar.

Posted in Optredens, Uncategorized | Tagged , , , , , , | Leave a comment